Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.09.2016.

Stihovnica Siska predstavlja Jasminku Domaš
Održava se
24.09.2016. u 19h

Jasminka Domaš

Prva Stihovnica Siska nakon ljetne stanke održat će se u subotu 24. rujna s početkom u 19 sati (Ogranak Matice hrvatske Sisak, Rimska 9).

Glavna gošća večeri je istaknuta hrvatska spisateljica Jasminka Domaš. Publici će se predstaviti s pjesmama iz svojih dosadašnjih zbirki poezije, ali i s novim pjesmama uvrštenima u zbirku pod nazivom "Duša je nebo", čiji se izlazak iz tiska očekuje upravo ovih dana. Večer će se nastaviti čitanjem pjesama ostalih zainteresiranih autora.

Stihovnicu moderira Siniša Matasović.

 

Izdvojeno iz životopisa Jasminke Domaš:

Dan po dan Domaš Jasminka

Jasminka Domaš živi u Zagrebu. Objavila je više zbirki poezije, tri romana te više stručnih knjiga s područja judaizma. Također piše i objavljuje kratke priče. Njezina priča "Omnibus" nalazi se u antologiji židovskih žena spisateljica iz tridesetak zemalja svijeta. Pojedina djela su joj prevedena na engleski, talijanski, njemački, češki, hebrejski, slovenski i ruski jezik. Predstavljena je publici na sajmovima knjiga od Zagreba, Pariza, do Jeruzalema.

Članica je hrvatskoga PEN-a i Hrvatskog društva pisaca. Scenaristica je i autorica više dokumentarnih filmova. Bila je suradnica američke zaklade za vizualnu povijest - preživjeli svjedoci Holokausta, čiji je utemeljitelj Steven Spielberg. Jedna je od utemeljiteljica židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj. U više navrata bila je predsjednica Udruge za vjersku slobodu u RH. U izlasku joj je zbirka pjesama "Duša je nebo", u izdanju Litterisa, kao i roman "Izabrana" o životu Edith Stein.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –