Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.01.2016.

Stihovnica Siska : Žarko Jovanovski & Saša Vrbat –Vrba
Održava se
30.01.2016. u 19h

Duo LIST

Na prvoj Stihovnici Siska u 2016. godini koja će se održati u subotu 30. siječnja u 19 sati u Ogranku Matice hrvatske Sisak, očekuje vas cjelovita poetsko glazbena večer u izvedbi Žarka Jovanovskog i Saše Vrbata –Vrbe.
 
Glavni gost u poetskom dijelu programa, Žarko Jovanovski, svestrani je umjetnik koji će, pola u šali, pola u zbilji, sam za sebe reći da je bivši likovni umjetnik, bivši grafički dizajner te bivši koliko i sadašnji pjevač nekoliko punk i rock zagrebačkih bendova. Ono što je sigurno, Žarko je istaknuta i prepoznatljiva figura aktualne hrvatske slam poetske scene. Predstavit će pjesme iz svoje netom objavljene, debitantske zbirke poezije indikativnog naslova "Hrvatska".

U nastavku večeri, na gitari će mu se pridružiti Saša Vrbat –Vrba. Njih dvojica tvore akustični Duo ''LIST'' (Duo Lenjin i Staljin), te će, kako se i očekuje od rasnih punkera i rockera, za okupljenu publiku izvesti nekoliko svojih autorskih - šansona. Poeziju će moći govoriti i svi ostali zainteresirani pjesnici.

Moderator Stihovnice je Siniša Matasović.
 

**

Žarko Jovanovski rođen je, vjerojatno, 1966. godine. Devedesetih je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Otac je, suprug i punker kakvog bi svaka klapa poželjela za člana. Bivši pjevač bivše punk skupine Electric Žare i stihoklepac bitničkih i drugih kratkih priča i pjesama. Sadašnji pjevač u nekoliko puta bivšoj rock skupini AbnorMalan. Pisao je blog Priče o Lenjinu i Staljinu, skup kratkih anegdota o životu velikana revolucije koji se ponašaju poput likova iz crtanih filmova. Živi u Zagrebu gdje će, najvjerojatnije, i skončati.

Duo "LIST", odnosno duo "Lenjin i Staljin", osnovan je neposredno nakon raspada grupe AbnorMalan, čiji su, Saša Vrbat - Vrba (gitara, vokal) i Žarko Jovanovski - Žare (vokal), bili članovi. Za razliku od matičnih Vrbinih i Žaretovih bendova, koji su glasni i nabijeni energijom ("Problem Child" i "Electric Žare"), ovaj duet je nježan i intiman. Tu se svira autorska šansona, koji put toliko tiho da čuješ list kako pada s grane. Doduše, danas je AbnorMalan uskrsnuo i ponovno ih se može čuti po zagrebačkim klubovima, a hoće li to isto poći za rukom (duhom) i njima dvojici, ostat će enigma za generacije koje dolaze.

– Duo List - Tražio sam te posvuda –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –