Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.10.2016.

Stihovnicom Siska plovi Sanja Baković
Održava se
08.10.2016. u 19h

Sanja Baković

Glavna gošća Stihovnice Siska u subotu 8. listopada je Sanja Baković, zapažena i već u velikoj mjeri formirana pjesnikinja mlađe generacije. Predstavit će se njezina premijerna zbirka poezije ''Plovna mjesta'' (CeKaPe, svibanj 2016., urednik: Miroslav Mićanović).

Riječ je o iznimnoj, duboko promišljenoj zbirci poezije, koju s punim pouzdanjem možemo svrstati među najbolje autorske prvijence objavljene u 2016. godini na hrvatskoj književnoj sceni. (S.M.)

U drugom dijelu večeri, svoje će stihove publici čitati i svi ostali zainteresirani pjesnici.

Stihovnica Siska se održava u prostorijama Ogranka Matice hrvatske, Rimska 9.

Moderator Stihovnice je Siniša Matasović.

Iz životopisa Sanje Baković:

Plovna mjesta Baković Sanja

Sanja Baković pjesnikinja je iz Bola sa Brača. Dugi niz godina živi i radi u Zagrebu. U svibnju ove godine objavljena joj je prva zbirka poezije „Plovna mjesta“ u izdanju Centra za kreativno pisanje u Zagrebu (CeKaPe). Po zanimanju je novinarka, a trenutno je zaposlena u državnoj tvrtki u odnosima s javnošću. Piše pjesme i kraće prozne forme. Objavljivala je u časopisima „Tema“ i „Quorum“. Posljednjih nekoliko godina pohađala je radionice pisanja poezije s voditeljem Brankom Čegecom i grupom pjesnikinja koje su se nazvale „Pjesnički kružok“. Na Facebooku kontinuirano objavljuje poeziju različitih autora u šire prepoznatom projektu pod nazivom „odvalimo se poezijom“. Vodila je i nekoliko tribina pod istim nazivom u Zagrebu i u Bolu na Braču. Cilj projekta/tribina je promovirati poeziju, a posebno mlade suvremene autore.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –