Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.03.2017.

Stihovnica Siska : Dijana Ćurković
Održava se
25.03.2017. u 19h

Stihovnica Siska koja je na rasporedu u subotu 25. ožujka s početkom u 19 sati predstavit će osebujnu mladu pjesnikinju, jezikoslovku i urednicu Dijanu Ćurković. Dijana će govoriti o svojoj nedavno objavljenoj zbirki pjesama "Stihovi dna" (naklada: Iris Illyrica) i približiti svoja razmišljanjima o životu i daljnjim planovima vezanima uz književnost.

U drugom dijelu večeri poeziju čitaju svi ostali zainteresirani pjesnici. Mjesto radnje je dobro poznato: Ogranak Matice hrvatske Sisak, Rimska 9.

Iz životopisa Dijane Ćurković:

Dijana Ćurković rođena je 1983. godine u Sinju. Srednju školu i Filozofski fakultet završila je u Splitu, gdje je 2007. godine diplomirala kroatistiku i anglistiku. Doktorat iz kroatistike obranila je u Rijeci 2014. godine. Od 2008. godine radi na Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje na Odjelu za dijalektologiju. 2015. godine postala je stalna lektorica jednoga od rijetkih CC časopisa koji izlazi na hrvatskome jeziku, Književne smotre. Osim lingvističkih, objavljuje i društveno-kritičke komentare i prijevode s engleskoga jezika na portalima i u časopisima. Sudjelovala je i sudjeluje u uređivanju nekolicine časopisa (uključujući međunarodni interdisciplinarni časopis, danas portal Novi Plamen). Krajem prošle godine objavila je zbirku poezije "Stihovi dna" u izdanju izdavačke kuće Iris Illyrica. Članica je uredničkog tima radio-emisije Radio Borba koja se emitira na Radio Studentu. Pripada grupi autora koji su postavili izložbu Početnica zajedničkog djelovanja, za koju je lektorirala sve tekstove i bila među autorima Pojmovnika; te grupi autora koji su izradili dokumentarni film Mreža solidarnosti. Članica je nekolicine udruga i inicijativa, uključujući i NK Zagreb 041 i grupu Direktna demokracija u školi. Sudjelovala je na brojnim tribinama o znanosti i visokom obrazovanju i lingvističkim znanstvenim konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Od ostalih zanimljivosti iz svog života, rado će istaknuti kako je proputovala autom od Zagreba do Osla i natrag u tri tjedna; da voli biljke, životinje i ljude, a kukci bi joj bili draži kad ne bi toliko zujali.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –