Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.02.2016.

Što je pisac htio reći : Namik Kabil
Održava se
24.02.2016. u 18:30h

Hena com vas poziva na književnu tribinu na kojoj će redatelj i pisac Namik Kabil predstaviti svoj roman "Amarcord" – memoarsku knjigu koja je oduševila i kritiku i čitatelje.

O ovoj knjizi, pisanoj gotovo filmskim jezikom koji selektivno upotrebljava perfekt u montaži bitnoga, s Namikom će razgovarati Daniel Rafaelić, filmolog koji zna što je dobra književnost.

Književna tribina "Što je pisac htio reći" održat će se u srijedu 24. veljače u 18,30 sati u VINYL baru u Zagrebu (Bogovićeva 3).

O autoru:

Amarcord Kabil Namik

Namik Kabil rođen je u Tuzli 1968. godine, odrastao u Trebinju. Studirao film u SAD: Santa Monica College, Los Angeles City College, UCLA extention, pozorišna trupa Grace Players - sve u Los Angelesu. Napisao je nekoliko nagrađivanih scenarija, između ostalog za igrani filma Kod amidže Idriza, reditelja Pjera Žalice. Kabilov igrani film, Čuvari noći, scenarij i režija, imao je 2008. godine svjetsku premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu. Njegov dokumentarni film Informativni razgovori dobitnik 2007. godine nagrade "Srce Sarajeva" za najbolji dokumentarni film na Sarajevo Film Festivalu, a poslije toga i drugih međunarodnih nagrada. 

Napisao je roman "Sam" i nekoliko drama. Trenutno u Sarajevu radi kao pisac, scenarista, filmski reditelj i TV urednik.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –