Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.05.2022.

Susret s književnom prevoditeljicom Anitom Vuco
Održava se
17.05.2022. u 19h

Anita Vuco (foto: Ita Kovač)

Susret s Anitom Vuco, književnom prevoditeljicom, spisateljicom, urednicom i prvom rezidenticom nedavno otvorene rezidencije Društva hrvatskih književnih prevodilaca održat će se u utorak 17. svibnja u 19 sati u Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu (Preobraženska 4) 
 
Splićanka s talijanskom adresom, Anita Vuco svojim predanim književno-prevodilačkim radom već godinama radi na približavanju naših kultura. Urednica je biblioteke Mansarda pri izdavačkoj kući Infinito u kojoj objavljuje autore s područja Srednje Europe, a u razgovoru s Anom Badurinom i Deanom Trdakom otkrit će nam koje bi suvremene talijanske autore trebalo predstaviti hrvatskoj publici. 

Razgovor će se odvijati na talijanskom jeziku.

O autorici:

Rođena u Splitu; od 1991. godine živi i radi u Italiji gdje je pri rimskom sveučilištu "La Sapienza" diplomirala strane jezike i književnost, a zatim odbranila Doktorat znanosti iz Filologije i komparativnih književnosti srednjo-istočne Evrope, s tezom na temu "Danilo Kiš: l'enigma della lettera" (Danilo Kiš: enigmatičnost slova). Objavila je više priča pisanih talijanskim jezikom i zbirku poezije "Parole blu" (Plave riječi); zbirku priča "Josephine. Napule bello". Osvojila je Drugu nagradu (Specijalnu nagradu ženskog vijeća regije Pijemonte) XII izdanja talijanskog nacionalnog književnog natječaja Lingua madre, 2017. Više: DHKP
  

– Književni prevodioci na vašem ekranu - Anita Vuco –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –