Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.09.2020.

Svečano otvorenje 13. Vriska – uz dodjelu V.B.Z. nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2020.
Održava se
13.-19.09.2020.

U Perivoju Guvernerove palače – Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u nedjelju će i službeno započeti 13. Vrisak. Sad već tradicionalni riječki sajam knjiga i festival autora otvoriti će gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i direktor festivala Drago Glamuzina.

Nakon službenog otvorenja održat će se i svečana dodjela V.B.Z. nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2020. godine. Žiri u sastavu Zoran Ferić (predsjednik žirija), Vanja Kulaš, Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina i Mile Stojić odabrao je dobitnika novčane nagrade od čak sto tisuća kuna (što je čini najizdašnijom nagradom te vrste u regiji!). Autora će sigurno razveseliti što će se roman distribuirati u širokoj knjižarskoj mreži i time sigurno ponoviti uspjeh dosadašnjih dobitnika.

U festivalskom dijelu Vrisku posjetitelji će moći uživati do 19. rujna, a najveći dio programa održat će se u hali Exportdrva, te u klubovima Dnevni boravak i Morski prasac. Za sve koji ne mogu doći na jednu od tih lokacija važno je napomenuti da će Vrisak moći pratiti i putem live streama na YouTube kanalu VBZCroatia i portalu 24sata!

No sajamski, izložbeno-prodajni dio tradicionalno počinje znatno ranije pa će se i ovoga puta od 1. do 24. rujna u knjižari V.B.Z. na Korzu te na književnim punktovima na Jadranskom trgu i Bazarigovom prolazu knjige domaćih i stranih izdavača moći pronaći po sajamskim popustima na sniženju od 20 do 80 posto.

Ovogodišnji se Vrisak održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, programa Kreativna Europa Europske unije, projekta Rijeka 2020., Tradukija i Hrvatske gospodarske komore-Zajednice nakladnika i knjižara.

Organizatori podsjećaju da će se tijekom svih festivalskih događanja pridržavati propisanih epidemioloških mjera.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –