Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 06.09.2022.

Tamara Bilankov dobitnica nagrade Post scriptum za 2022. godinu

Tamara Bilankov

Post scriptum, nagrada za književnost na društvenim mrežama (čitaj: na Facebooku!) dodijeljena je po sedmi put, za 2022. godinu nagrađena je Tamara Bilankov.


Tamara Bilankov (Split, 1988.) nakon završetka srednje škole profesionalno se bavi novinarstvom, a od 2009. do 2010. radi kao glavna urednica programa Splitske televizije. Magistrirala je na Odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te Odsjeku za komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno se školuje na poslijediplomskom studiju na Radboud Sveučilištu, u Nizozemskoj, za RITHA  tehničara (praktičar za edukaciju darovitih).

Od 2015. radi kao edukatorica na raznim filmskim i umjetničkim radionicama u okviru udruge Blank. Od 2016. radi kao profesorica filma, videa i animacije u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Izlaže na mnogim skupnim izložbama te sudjeluje na stručnim radionicama i seminarima.

Finalistica je književne nagrade Prozak i nagrade Na vrh jezika za 2020 godinu. Pobjednica je Natječaja za kratku priču Muzeja anđela u Varaždinu 2021. godine. Članica je Hrvatskog društva interdisciplinarnih umjetnika i djeluje unutar umjetničkog kolektiva Ljubavnice.
 

Nagrada Post Scriptum 2022.

Podsjetimo: u svrhu poticanja i popularizacije književnosti na društvenim mrežama i u društvu, udruga za kreakciju Kultipraktik raspisuje godišnji natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Nagrada se dodjeljuje na KaLibar bestivalu u Varaždinu, a sastoji se od nastupa na bestivalu, priznanja i objave knjige kod uglednog izdavača (Jesenski i Turk) sa svim pripadajućim autorskim pravima, te eventualno od sponzorskih financijskih i robnih donacija.

Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani RH prijavljeni na Facebook stranicu Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama.

Dosadašnji dobitnici/ce nagrade Post scriptum:

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –