Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 24.01.2019.

Treći regionalni natječaj za kratku priču - Biber
Održava se
22.01.-10.06.2019.

Biber u suradnji s Centrom za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd organizira treći regionalni natječaj za kratku priču - Biber. Prva dva natječaja održala su se na temu pomirenja, a ovaj put pored priča koje tematiziraju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, u obzir dolaze i priče koje mogu pridonijeti boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slike o neprijateljima, suosjećanjem s drugima, hrabre priče koje se usuđuju hodati u "neprijateljskim" cipelama, priče koje pomiču granice i otvaraju puteve za izgradnju sigurnije i slobodnije budućnosti za sve.

Pozivaju se autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku da pošalju svoje priče. Poziv se odnosi na afirmirane autorice i autore, kao i na one koji do sad nisu objavljivali. 

Najmanje dvadeset izabranih radova bit će objavljeno u višejezičnom zborniku.

Natječaj je otvoren do 10. 6. 2019.

Žiri u sastavu: Lejla Kalamujić, Rumena Bužarovska i Shkelzen Maliqi odabrat će tri priče koje će osvojiti nagrade. Odluka žirija bit će objavljena do kraja listopada 2019. godine.

Više informacija o uvjetima natječaja i nagradama: Biber

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –