Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

BIber ×

Vijest • 07.05.2020.

Otvoren četvrti regionalni natječaj za kratku priču Biber

Otvoren je četvrti po redu natječaj za kratku priču Biber. Pored priča koje tematiziraju pomirenje u kontekstu nasljeđa ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, u obzir dolaze i priče koje mogu pridonijeti boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda... Natječaj je otvoren do 1. 12. 2020.
Vijest • 04.03.2020.

Objavljena zbirka kratkih priča Biber 03

Objavljena je zbirka kratkih priča trećeg natječaja Biber, na koji je pristiglo 464 priča na albanskom, makedonskom, bosanskom, hrvatskom, crnogorskom ili srpskom jeziku. Zbirku sa 25 izabranih priča, među kojima su i pobjedničke Monike Herceg, Ante Storića, i Tamare Kovačević, možete preuzeti u pdf formatu.
Vijest • 14.10.2019.

Dobitnici trećeg regionalnog natječaja za kratku priču Biber

Žiri Trećeg regionalnog natječaja za kratku priču Biber u sastavu: Rumena Bužarovska, Shkelzen Maliqi i Lejla Kalamujić, jednoglasno je odlučio da se nagrade dodijele Tamari Kovačević (treća nagrada za priču 'Mačetom ćeš me, mačetom ću te'), Anti Storiću (druga nagrada za priču 'Lito') i Moniki Herceg (prva nagrada za priču 'Glava').
Vijest • 24.01.2019.

Treći regionalni natječaj za kratku priču - Biber

Pored priča koje tematiziraju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, u obzir dolaze i priče koje mogu pridonijeti boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče. Natječaj je otvoren do 10. 6. 2019.
Najava • 07.06.2018.

Predstavljanje nove zbirke kratke priče 'Biber 02'

Predstavljanje nove zbirke 'Biber 02', nastale kao rezultat natječaja za kratku priču na temu pomirenja, održat će se u 7. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića Zagrebu. U razgovoru će, uz organizatora, sudjelovati: Tatjana Gromača, Lejla Kalamujić, Qerim Ondozi, Milica Vučković i Srđan Sandić.