Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.09.2021.

Predstavljanje zbirke priča Biber 03 u Šibeniku
Održava se
20.09.2021. u 18:30h

Povodom objavljivanja zbirke priča s trećeg regionalnog natječaja Biber, u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" u Šibeniku, u ponedjeljak 20.9. u 18:30 održat će se razgovor s autorima iz nekoliko susjednih zemalja.

U razgovoru će sudjelovati Lejla Kalamujić, Ante Storić, Tamara Kovačević i Ivana Franović. Razgovor će voditi Emir Imamović Pirke.

Biber je natječaj za kratku, angažiranu priču na albanskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom, makedonskom i srpskom jeziku. Organizira ga tim Biber Centra za nenasilnu akciju iz Sarajeva i Beograda.

Treći natječaj Biber raspisan je u siječnju/januaru 2019. godine. Na natječaj je stiglo 464 priča. U žiriju su bili Rumena Bužarovska, Lejla Kalamujić i Shkelzen Maliqi

Prvu nagradu dobila je priča Glava Monike Herceg, drugu nagradu dobila je priča Lito Ante Storića, a treću nagradu priča Mačetom ćeš me, mačetom ću te Tamare Kovačević. U zbirci su i priče autora/ica: Abida Jarića, Afrima Demirija, Aide Šečić Nezirević, Anete Petruševske, Bese Kalaje, Bojana Todorovića, Bojane Babić, Dimitrija Bukvića, Dragane Ranđelović, Ernada Osmića, Gabrijela Delića, Gordane Stojanoske, Imera Topanice, Isidore Petrović, Luize Bouharaouae, Manje Veličkovske, Maria Merdžana, Milane Gajović, Nikole Petrovića, Slađane Nine Perković, Stefana Slavkovića i Tihane Gambiraže. 

Zbirka se u PDF i Kindle izdanju može naći na stranici biber.nenasilje.org.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –