Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.09.2014.

Tribina Eppur si muove : Dan poslije sutra
Održava se
24.09.2014.

Strah od budućnosti i želja da se spriječe ili ublaže loše stvari koje će nam se dogoditi jedni su od temelja naše egzistencije koji su nam možda pomogli da opstanemo. Tema nove znanstvene tribine Gradske knjižnice Eppur si muove bavi se ljudskom težnjom za samouništenjem, simboličkog naziva - Dan poslije sutra.

Tribina će se održati u srijedu 24. rujna u 19 sati u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu.

Hoće li zagađenje okoliša, zraka, vode i hrane ugroziti sve vrste života pa i našu ili će glavni razlog biti klimatske promjene? Je li našoj vrsti svojstvena težnja samouništenju? Mogu li se uopće procesi samouništenja preokrenuti bez svjetonazorskog izmještanja čovjeka iz centra ovog svijeta te kako nam pritom mogu pomoći tehnologija i znanost?

Sudjeluju: doktor znanosti zaštite okoliša i međunarodni stručnjak i savjetnik za održivu i ekološku poljoprivredu Darko Znaor, programski asistent Programa Ujedinjenih naroda za razvoj Zoran Kordić te klimatologinja Ivana Herceg Bulić.

Urednik i voditelj tribine je novinar urednik HTV-a, Mladen Iličković.

Nakon izlaganja slijedi otvorena rasprava.

Ciklus prirodoznanstvenih tribina u Gradskoj knjižnici u Zagrebu - Eppur si muove - bavi se temama koje su danas u središtu znanstvenih razmišljanja i konkretnih poduhvata o kojima u mnogome ovisi budućnost u širim razmjerima, ali i budućnost na ovim prostorima. Teme su nerijetko predmet prijepora različitih znanstvenih pristupa i svjetonazora (nanotehnologija, tkivo svemira, protokemija - alkemija - kemija, kompleksne mreže, energija i informacija, kreacionizam ili evolucija...).

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –