Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.06.2013.

Tribina 'Kako su nas stranci pročitali!'
Održava se
06.06.2013.

Tko su stranci koji čitaju hrvatske pisce i čime su to hrvatski pisci osvojili strane čitatelje pitanja su kojima će se baviti tportalova tribina "Kako su nas stranci pročitali!"

Na terasi Muzeja prekinutih veza u Zagrebu (Ćirilometodska 2) u četvrtak 6. lipnja od 20 sati, razgovarat će studenti zagrebačkog Croaticuma i pisci Slavenka Drakulić i Robert Perišić, kako bismo doznali što je strancima zanimljivo u hrvatskoj književnosti, ali i kako domaći pisci doživljavaju svoje inozemne čitatelje.

Jedna od najprevođenijih hrvatskih autorica Slavenka Drakulić i Robert Perišić koji se netom vratio s američke turneje razgovarat će sa studentima Croaticuma koji se trenutačno obrazuju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i već imaju spremnu listu pitanja.

Od njih ćemo doznati što ih je motiviralo da uče hrvatski jezik, što ih intrigira u hrvatskoj književnosti, koje pisce vole, a u čijim knjigama malo manje uživaju.

Na tribini će se objaviti i 11 polufinalista koji ostaju u izboru za nagradu roman@tportal.hr. Dobitnika ili dobitnicu ovogodišnje nagrade doznat ćemo početkom srpnja.

CROATICUM
radi pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a cilj mu je prenositi znanje hrvatskog jezika strancima. Osnovan je 1962, a dosad je imao polaznike iz više od 120 zemalja. Pohađaju ga studenti slavistike i/ili kroatistike sa stranih sveučilišta, polaznici su i studenti drugih studijskih grupa i fakulteta te pripadnici hrvatskoga iseljeništva. Na Croaticumu uče i poslovni ljudi koji se jezikom žele približiti zemlji u kojoj rade te oni koji su s Republikom Hrvatskom povezani brakom ili drugim životnim okolnostima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –