Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

pisac SlavenkaDrakulić ×

Vijest • 24.12.2013.

Kroatien Kreativ 2013 uspješno je priveden kraju

Tijekom proteklih deset mjeseci trajanja festivala u 28 njemačkih gradova održano je 91 događanje u 53 kulturne institucije s područja medijske i vizualne umjetnosti, književnosti, kazališta, kinematografije, glazbe, kao i diskusije, predavanja i simpoziji. Sudjelovalo je 169 umjetnika i drugih sudionika programa.
Vijest • 10.12.2013.

Javna incijativa pisaca u obranu građanskih sloboda u digitalnom dobu

Javnu incijativu u obranu građanskih sloboda u digitalnom dobu do sad je potpisalo 562 renomirana pisca iz više od 80 zemalja, izražavajući tako svoj stav o neprihvatljivosti masovnog nadzora građana, upozoravajući na opasnost dokidanja slobode, demokracije i ugrožavanje temeljenih ljudskih prava.
Vijest • 16.10.2013.

Objavljeni rezultati Javnog poziva za dodjelu stimulacija piscima

Svečanim otvaranjem nove Gradske knjižnice i čitaonice u Labinu započeo je i Mjesec hrvatske knjige 2013., pod geslom "Tko čita (ne) skita". Tom prilikom objavljeni su i rezultati Javnog poziva Ministarstva kulture za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva na koji je prijavljeno 66 knjiga proze, 48 knjiga poezije te 27 knjiga za djecu i mlade, a dodijeljeno je ukupno...
Najava • 15.10.2013.

Simpozij o Miroslavu Krleži u Berlinu

U okviru književnog programa "Na brodu", Njemačko društvo za kroatistiku organizira simpozij "Miroslav Krleža – majstorstvo i kontroverze", koji će se održati 15. listopada u Literaturhaus Berlin. Na simpoziju, a potom i na okruglom stolu, sudjelovat će, između ostalih, Slavenka Drakulić, Igor Štiks, kao i njemački slavisti.
Vijest • 24.09.2013.

20 hrvatskih autora predstavlja se u 9 njemačkih gradova

U okviru festivala Kroatien Kreativ 2013, od 26. rujna do 4. prosinca u 10 njemačkih književnih institucija i 9 gradova održat će se prvo zajedničko predstavljanje 20 hrvatskih autora u programu pod nazivom "Na brodu - Suvremena hrvatska književnost u njemačkim književnim institucijama".
Kritika • 30.05.2007.

Slavenka Drakulić : Frida ili o boli

Od ovakve bi se teme, to je potpuno jasno, mogla napraviti velika kičasta melodrama, no najveća je vrijednost ovog romana Slavenke Drakulić u tome što upravo to nije. Osjećaj za mjeru i umješnost vrlo inteligentnog analiziranja u kojem se ne razbacuje riječima, veliki su aduti ovog romana. Drakulićkina Frida Kahlo žena je koju bol nije shrvala, već je u nekim trenucima postajala i prednošću, žena koja...