Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 21.05.2018.

U Muzeju za umjetnost i obrt počinje međunarodni Zagreb Book Festival (ZBF)
Održava se
21.05.2018. u 18:30h

Zagreb Book Festival 2018.

Večeras u 18:30 sati na Ljetnoj pozornici Muzeja za umjetnost i obrt održat će se svečano otvorenje međunarodnog Zagreb Book Festivala (ZBF).
 

Ari Turunen, foto: Nauska/ZBF

Nakon otvorenja slijedi zanimljiva panel diskusija na temu "Narcisoidnost kao virus moderne tehnologije" u kojoj će sudjelovati finski publicist Ari Turunen, sveučilišna profesorica Željka Matijašević te znanstvenik Igor Rudan.

Nakon panela slijedi opuštanje uz  domjenak i jazz-bend Small Change.

Više detalja o programu, po danima od 21. do 27. svibnja, možete pronaći na internetskim stranicama Zagreb Book Festivala.


Ari Turunen (1966.) finski je novinar i pisac. Diplomirao je na području društvenih znanosti Helsinkiju te do sada napisao šest popularnih knjiga o ponašanju, praznovjerju, lažima, otporu i opijatima, koje su pune živopisnih anegdota o neslavnim obrascima ljudskog ponašanja. Dvadeset godina radio je kao znanstveni urednik te u radijskim emisijama održao brojna predavanja o povijesti kulture i svjetonazora. Trenutno je zadužen za komunikaciju unutar velikog znanstvenog projekta koji pokriva 19 zemalja, a koji financira Europska unija. Istaknuta knjiga koju predstavlja na Festivalu je "Zar ne znaš tko sam ja? Povijest arogancije" (Tim Press, 2017.).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –