Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.12.2014.

U programu Gosti iz daljine gostuje škotska pjesnikinja Eleanor Livingstone
Održava se
12.12.2014.

U programu Gosti iz daljine Hrvatskog P.E.N. centra gostuje škotska pjesnikinja Eleanor Livingstone koja će se u petak 12. prosinca u 20 sati predstaviti u Knjižnici Bogdana Ogrizovića, i u subotu 13. prosinca u 12 sati u programu Jutro poezije, koje će se održati Pod starim krovovima (Basaričekova 9).

Eleanor Livingstone, škotska pjesnikinja koja živi na poluotoku Fife na sjeveroistočnoj obali Škotske, čitat će svoju poeziju prevedenu na hrvatski i govoriti o svojem radu i suvremenoj škotskoj poeziji.

Eleanorina je najnovija zbirka pjesma „Even the Sea“ bila u najužem izboru za prestižnu londonsku New Poetry Award, piše književne kritike i urednica je u nekoliko znamenitih izdavačkih kuća i aktivna u nizu kulturnih inicijativa i projekata kroz Scottish Poetry Library u Edinburghu gdje se cijele godine odvijaju čitanja, tribine, i kreativne radionice, a već sedmu godinu direktorica je najvažnijeg pjesničkog festivala u Škotskoj, festivala StAnza u St. Andrewsu, čiji je osnivač nedavno preminuli irski nobelovac, pjesnik Seamus Heaney.

Festival svake godine posjećuju desetine pjesnika sa svih kontinenata, i svojevrsno je sjecište suvremene pjesničke riječi svijeta, dostupno kroz multimedijalne interakcije među raznovrsnim umjetničkim formama i dijaloge i tribine o najvažnijim problemima i inovacijama današnjice.
 
S autoricom će razgovarati Tomica Bajsić.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –