Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 03.10.2006.

Upadaj u kombi!
Održava se
05.10.2006.

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 5. listopada 2006. u 19 sati održati će se promocija knjige Henryja Rollinsa "Upadaj u kombi : Na putu s Black Flagom" (Naklada Mlinarec & Plavić). Radi se o dnevniku kojeg je Rollins pisao od 1983. do 1986. godine u vrijeme kad je bio član kultne skupine Black Flag. Knjigu će predstaviti urednici Robert Mlinarec i Ivan Sršen.

Henry Rollins je od 1981. do 1986. bio pjevač legendarne punk skupine Black Flag iz Los Angelesa. Black Flag je tih godina zapečatio sliku američke punk scene; radilo se o beskompromisnoj bici s etabliranim vrijednostima, kako u glazbi tako i u pogledu na život. Grupi koja je jedva skupljala za benzin ultimativni je cilj bio u jednoj turneji postići 100 koncerata u 100 dana. U dnevniku, koji je pisao od svoje dvadesete do dvadeset i pete godine, Henry Rollins je do detalja opisao vrijeme koje je proveo u bendu. Zabilježio je svoja intimna razmišljanja, često potresna te prijezir prema američkom načinu življenja, prema radničkoj klasi, obitelji, policiji i vojsci.

Rollins je potkraj osamdesetih osnovao Rollins Band i njime postigao puno veću popularnost. Ipak, godine s Black Flagom ostaju najzanimljivije. One predstavljaju najveće muke koje jedan rock and roll bend može proći na svom putu prema "slavi". Slikovito rečeno, Black Flag je otkupio grijehe dotadašnjeg rocka, da bi današnji bendovi mogli bezbrižno putovati i relativno bezbolno odrađivati turneje. A što znači "slava" za jedan punk rock bend Rollins prepušta čitatelju da zaključi sam.

Rollinsov dnevnik bilježi susrete s legendama američke i svjetske underground scene, kao i njegovo vlastito sudjelovanje u njezinom kreiranju. Bez ove knjige puno bismo manje znali o razlozima zbog kojih se prosječni američki klinac (Rollins) odlučio postati (i ostati) punk rocker.

Knjiga "Upadaj u kombi : na putu s Black Flagom" kao jedna od pet knjiga serije A biblioteke "Brijačnica" može se nabaviti u knjižarama i CD shopovima, a u prodaji je podržava diskografska kuća "Aquarius Records", a na predstavljanju će se moći kupiti po promotivnoj cijeni od 100 kuna.

– Povezani sadržaj –

Najava • 23.10.2007.

Predstavljanje knjige

– Pretraži sve članke –