Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 23.10.2007.

Predstavljanje knjige
Održava se
25.10.2007.

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 25. listopada 2007. u 19 i 30 održat će se predstavljanje knjige "Zeleni alati za održivu revoluciju" Bruna Motika i Dražena Šimleše.

Radi se o knjizi koja pokriva širok spektar praktičnih savjeta s detaljnim opisima, savjetima i uputama za drugačiji život i uopće pristup proizvodnji, prijevozu, energetici... Od stvaranja permakulturnog vrta sve do izrade eko-sapuna...

Knjiga «Zeleni alati za održivu revoluciju» Bruna Motika i Dražena Šimleše objavljena je u suradnju ZMAG-a (Zelena mreža aktivističkih grupa) i Što čitaš?.

O knjizi:

Knjiga «Zeleni alati za održivu revoluciju» Bruna Motika i Dražena Šimleše pokriva širok spektar praktičnih savjeta, te socijalnih, političkih i ekoloških motiva okretanju održivoj revoluciji.

Knjiga je koncipirana kao praktičan priručnik, baziran na osobnom iskustvu i znanju, odnosno znanjima prikupljenim tijekom nekoliko godina intenzivnog bavljenja permakulturom i svime što možemo vezati uz nju.

Detaljni opisi, savjeti i upute čine ovu knjigu važnim izvorom informacija za drugačiji život i uopće pristup proizvodnji, prijevozu, energetici... Od stvaranja permakulturnog vrta i pokretanja uređaja obnovljivim izvorima energije, sve do izrade eko-sapuna i izgradnje kuća na ekološki način, čini održivu revoluciju bližom, a ova knjiga vam samo daje pristup potrebnim alatima.

Često je kod ovakvih knjiga riječ o pozivu na štednju energije, odvajanje otpada i reciklažu, hodanje ili vožnju biciklom, međutim, ova knjiga odlazi nekoliko koraka dalje od toga. Umjesto da poziva na ovakve male (iako uvijek značajne) korake, ona pruža cijeli niz detaljnih uputa za okretanje održivosti u svačijem životu, bez obzira na prethodno iskustvo ili znanje.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –