Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 20.02.2006.

Uskoro u izdanju Frakture!
Održava se
01.01.1901.

Nakon upravo objavljenog romana "Rosa", mlade spisateljice Heike Geißler, u izdanju Frakture u sljedećih nas par mjeseci očekuje nekoliko zanimljivih naslova. Biti će nova knjiga nobelovca Imre Kertésza "Engleska zastava" u kojoj se, osim naslovne pripovijetke, nalazi i dulja priča "Tragač", te "Zapisnik".

U Frakturinoj ediciji suvremene esejistike u kojoj su objavljene knjige Zdravka Zime "Gondolijer na Vltavi" i Ceesa Nootebooma "Kako biti Europljanin?" izlazi, u ovo vrijeme itekako aktualna, knjiga eseja jednoga od najvećih suvremenih svjetskih pisaca Amosa Oza pod naslovom "Kako izliječiti fanatika". U briljantnim esejima Amos Oz otvara pitanja suvremenog svijeta, terorizma, odnosa Židova i Arapa, manjine i većine.

Ubrzo nakon toga na red dolazi i nastavak "Harmonie caelestis – Poboljšano izdanje" Pétera Esterházyja u kojoj opisuje svoje iskustvo nakon otkrića da je njegov voljeni otac kojem je posvetio svoj magnum opus roman "Harmiona caelestis" zapravo bio agent mađarske tajne službe.

A potom i možda najočekivanija knjiga, veliki svjetski hit koji je po podacima Booksellera najprodavanija prevedena knjiga u anglosaksonskom svijetu. Riječ je o romanu "Sjena vjetra" španjolskog autora Carlosa Ruiza Zafona.

U izdanju Frakture nas očekuju još i "Sabrane pjesme" Antuna Šoljana, krimić "Kraljev gambit" smješten u doba staroga Rima, prvi iz SPQR jednoga od najčitanijih američkih autora Johna Maddoxa Robertsa, posebno izdanje romana "Ništa nas ne smije iznenaditi" Ante Tomića u kojem se nalazi roman i scenarij filma "Karaula" a sve povodom dolaska filma u režiji u redovitu kino distribuciju.

– Povezani sadržaj –

Kritika • 17.02.2020.

Amos Oz : Fima

– Pretraži sve članke –