Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Amos Oz ×

Kritika • 17.02.2020.

Amos Oz : Fima

Ozov roman mami mješavinom privatnog i javnog, onim što se tiče Fime kao pjesnika ili zavodnika i onim što se, zahvaljujući njegovom maksimalističkom osjećaju dužnosti, tiče njegovih židovskih sunarodnjaka, pa posredno i neposredno cijelog svijeta.
Vijest • 28.12.2018.

U 79. godini preminuo izraelski pisac Amos Oz

Amos Oz bio je jedan od prvih Izraelaca koji je zagovarao rješavanje izraelsko-palestinskog sukoba nakon Šestodnevnog rata. U svojim djelima Oz je precizno i bez zadrške govorio o svojem odnosu prema fanatizmu svake vrste, prema religiji i odnosu sekularnog društva i religioznog te o svom odnosu i stavu prema suživotu Židova i Palestinaca.
Najava • 20.10.2015.

Predstavljanje knjige 'Židovi i riječi' Amosa Oza i Fanie Oz Salzberger

Ono što u bitnome određuje židovsku kulturu i civilizaciju jest generacijsko prenošenje pisane baštine. Na predstavljanju knjige 'Židovi i riječi' Amosa Oza i Fanie Oz Salzberger govorit će povjesničar Boris Havel, prevoditelj knjige Marko Gregorić i glavni urednik Seid Serdarević.
Kritika • 09.10.2015.

Amos Oz i Fania Oz-Salzberger : Židovi i riječi

Romanopisac Oz i povjesničarka Oz-Salzerberg u 'Židovima i riječima' ne tematiziraju status knjige kod kršćana i muslimana, niti što se toga tiče knjigu kao simbol međuvjerske ili među civilizacijske netrpeljivosti. Njihovo polazište jest utjecaj knjige na kulturu Židova.
Najava • 21.11.2014.

Književni petak i Amos Oz : Prizori iz seoskog života

Na tribini Književni petak bit će govora o novom djelu poznatog izraelskog pisca Amosa Oza, zbirci pripovijetki 'Prizori iz seoskog života'. O sedmoj Ozovoj knjizi u izdavačkoj kući Fraktura govorit će književni kritičar Boris Postnikov, urednik izdanja Roman Simić Bodrožić, te glavni urednik Seid Serdarević.