Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Preporuka • Piše: Marija Ott Franolić • 24.06.2021.

Video-preporuka: Ovo je pjesma koja liječi ribe

Ovo je pjesma koja liječi ribe

Književna teoretičarka i kritičarka Marija Ott Franolić preporučuje slikovnicu Ovo je pjesma koja liječi ribe Jean-Pierre Simeona i Oliviera Talleca, koju je 2019. objavila Meandarmedia u prijevodu Vande Mikšić. Ova priča o dječaku koji pokušava odgovoriti na pitanje što je to pjesma otvara brojne teme za razmišljanje – o poeziji i umjetnosti, ali i o empatiji, prirodi riječi, apstrakciji i raznim načinima gledanja stvarnosti. 

– Ovo je pjesma koja liječi ribe, Jean-Pierre Simeon & Olivier Tallec –

Marija Ott Franolić doktorirala je na komparativnoj književnosti i godinama se bavi poticanjem čitanja. Organizirala je i vodila čitateljske programe u dječjim vrtićima, srednjim školama, knjižnicama i knjižarama. Drži predavanja o važnosti čitanja i povezanosti čitanja, empatije i kritičkog mišljenja. Piše znanstvene i popularne tekstove i pokrenula je blog Tekstovnica.

Slikovnica je preporučena u okviru projekta Čitaj i gledaj: preporuke kvalitetnih slikovnica Marije Ott Franolić koji je financiralo Ministarstvo kulture i medija RH u okviru sredstava za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Jean-Pierre Siméon

Ovo je pjesma koja liječi ribe

  • Prijevod: Vanda Mikšić
  • Meandarmedia 04/2019.
  • 42 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533342016

Da bi izliječio Leona, svoju bolesnu zlatnu ribicu, Artur joj mora pokloniti jednu pjesmu. No ima li koga na ovom planetu tko bi Arturu znao objasniti što je to pjesma?! Pjesma je doista tajanstvena riječ. Ali stvar je hitna i Artur smjesta mora o njoj saznati nešto više, ne bi li spasio Leona.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –