Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.05.2014.

Virtualni književni susret Pisci na mreži : Dino Milinović
Održava se
21.05.2014.

Virtualni književni susret “Pisci na mreži” ove je srijede 21. svibnja od 17 do 18,30 sati rezerviran je za povjesničara umjetnosti i romanopisca Dina Milinovića.

Dino Milinović je povjesničar umjetnosti i romanopisac (skriveni dramatičar i pjesnik), arheolog, onaj koji preslaguje prošlost, tražeći u njegovu tekstu (tekstu prošlosti) ključeve i mjesta s kojih se drukčije vidi i sagledava naša suvremenost, mrak koji skriva tajne i uzroke događaja koji nas zatječu, iznenađuju ili nam ostaju neprozirni.

Kriminalistički zapleti i povijest, zakonito i nezakonito, napeto i neizvjesno, politika, ideologija i pojedinačna sudbina – prostori su njegovih romana, njegova pisanja, a samim time i tema za ovaj virtualni razgovor.

Za sudjelovanju u susretu potrebna je prethodna priprema, a prijaviti se možete putem ove poveznice.

Dino Milinović rođen je 1959. godine u Zagrebu, gdje je diplomirao povijest umjetnosti i arheologiju. Završio poslijediplomski studij na Sorbonni u Parizu. Živio u Parizu i New Yorku. Od 1991. do 2001. godine radio kao tajnik Hrvatske komisije za UNESCO i savjetnik za kulturu pri Veleposlanstvu RH-a u Parizu. Od 2001. godine predaje na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Objavio je nekoliko dramskih tekstova, među kojima Svijet je muškog roda (Mogućnosti, 1999) te tri romana Kradljivac uspomena (Znanje, 2002), Tamo gdje prestaje cesta (Mozaik knjiga, 2007) i Skriveno (Meandar Media, 2013). Kradljivac uspomena je uvršten u uži krug izbora za književnu nagradu Jutarnjeg lista (2003) i prema njemu je snimljen film (2005).
 
Program „Pisci na mreži” održava se u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, udruge Magistra Nova i tvrtke Aquilonis.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –