Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.05.2015.

Zagreb Book Festival: Kristina Ohlsson
Održava se
21.05.2015. u 19h

©Anna-Lena Ahlstrom

U četvrtak 21. svibnja na Zagreb Book Festivalu gostuje švedska autorica Kristina Ohlsson koja će na Ljetnoj pozornici Muzeja za umjetnost i obrt, s početkom u 19 sati, predstaviti svoj kriminalistički roman Pepeljuge (Naklada Ljevak, 2015).

Uz autoricu, o knjizi će govoriti Sara Profeta i Ivana Simić Bodrožić.

Kristina Ohlsson (1979) donedavno je bila na funkciji šefice odjela za protuterorističke aktivnosti u OSCE, a prije toga je radila u švedskoj policiji i švedskom Ministarstvu vanjskih poslova. Takva radna biografija impresivan je podsjetnik na vještinu koju je stekla i koja joj je svakako koristila kad se 2009. pojavila s debitantskim kriminalističkim romanom Askungar/Pepeljuge.

Njezina sljedeća dva romana, Daisy i Anđeli čuvari ušla su 2010. i 2011. u uži izbor za nagradu Akademije švedskih pisaca kriminalističkih romana. Ohlssoničina trilogija za djecu (prvi nastavak, Staklena djeca, objavljen je 2013. godine) oduševila je kritiku i publiku te je poput njezinih krimića za odrasle privukla pozornost ljubitelja kriminalističkog žanra diljem svijeta.

Kristina Ohlsson

Pepeljuge

  • Prijevod: Danilo Brozović
  • Naklada Ljevak 05/2015.
  • 448 str., meki uvez
  • ISBN 9789533038407
  • Cijena 139.00 kn

Jednog dana usred kišnog švedskog ljeta iz kupea vlaka oteta je djevojčica. Vlak je stao na usputnoj stanici i djevojčičina majka izašla je na peron da bi obavila telefonski razgovor, no nije primijetila da je vlak krenuo. Osoblje vlaka je upozoreno da pripazi na dijete koje je ostalo spavati, no kad je vlak ušao na stockholmski glavni kolodvor djevojčice nije bilo...

– Kristina Ohlsson intervju –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –