Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 19.09.2017.

Zagreb Reads Europe : Llŷr Gwyn Lewis i Asja Bakić
Održava se
24.09.2017. u 19h

U sklopu programa Zagreb Reads Europe, u nedjelju 24. rujna u 19 sati u klubu Booksa će gostovati velški autor Llŷr Gwyn Lewis i spisateljica, pjesnikinja, prevoditeljica i blogerica Asja Bakić.
 
Llŷr Gwyn Lewis piše poeziju i prozu, doktorirao je na temu rada T. Gwynna Jonesa and W.B. Yeatsa i dobio nekoliko nagrada za svoje pisanje. Asja Bakić objavila je knjigu pjesama Može i kaktus, samo neka bode i zbirku kratkih priča Mars. Ove su knjige prevedene na nekoliko stranih jezika, a Asja još piše i blog U carstvu melanholije i jedna je od urednica web magazina Muf. I Llŷr i Asja su Novi glasovi Europe (New Voices Europe) za 2017. godinu, odnosno dvoje su od ukupno deset novih najzanimljivijih književnih glasova Europe prema međunarodnoj književnoj platformi Literature Across Frontiers.
 
Osim o njihovom pjesničkom radu, voditelj Tomislav Augustinčić s gostima će razgovarati o iskustvu sudjelovanja na različitim književnim festivalima i u međunarodnim književnim projektima, o tome što za njih znači biti "novi glas", "europski glas" i europski autor/ica. Razgovarat će se i o političnosti jezika i političnosti tema, odnosno općenito o političnosti u suvremenoj književnosti. Kako večer ne bi završila s temom politike, Llŷr i Asja pročitat će i nekoliko svojih pjesama.
 
Razgovor će se voditi na engleskom jeziku, bez prijevoda.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –