Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.03.2012.

Zagrebačke posvete Gordani Benić - Putnici iz budućnosti
Održava se
29.03.2012.

U četvrtak 29. ožujka u 20 sati, u Muzeju Mimara Teatar poezije i Fraktura priređuju Zagrebačke posvete Gordani Benić pod naslovom „Putnici iz budućnosti“, u autorskom konceptu Gorana Matovića.

U programu sudjeluju : Dubravka Ostojić, Edin Karamazov, Perica Martinović, Vanja Ćirić, Tonko Maroević, Tomica Bajsić, Seid Serdarević, Gordana Benić i Goran Matović.

Novo izdanje Zagrebačkih posveta nakon Luka Paljetka nastavlja svoju živu dionicu multimedijalnim događanjem „Putnici iz budućnosti“. Gordani Benić pripala je čast da se kao prva živa autorica predstavi u okviru Zagrebačih posveta. Scenski portret Gordane Benić građen je udjelom živog govora glumaca, pjesnika, kritičara i nakladnika, filmskih zapisima te glazbene podrške Edina Karamazova.

Okosnicu ovog osebujnog scenskog događanja čine fragmenti knjige Gordane Benić Oblik duše“ u izdanju Frakture. Ovo je sretan susret Teatra poezije i Frakture u predstavljanju autorice koja uzbudljivo svjedoči o misteriju života i putovima duše između zemlje i neba.( Goran Matović).

Otkuda stižu „ putnici iz  budućnosti“ i kakvo je njihovo poslanje? Pristigli su iz knjige „Oblik duše“, donoseći pregršt šumova i sjećanja na astralno putovanje kroz tamni svemir koji drži na okupu sve naše tlapnje i živa pitanja o tome - tko smo, odakle dolazimo i zašto smo ovdje? Kroz ulomke njihova fantastičnog putovanja govori se o isijavanju svemirske samoće, jer je pjesnička zbirka „Oblik duše“ najizravnije okrenuta tajnovitom i mističnom. Paradoks njezine slobode je u naslućivanju neobičnog univerzuma bez kronologije, magičnog putovanja u daleki svijet izložen iluziji, kaže Gordana Benić. 

Iz svoje smrti velika poetesa Vesna Parun u susret događanju „Putnici iz budućnosti“ obraća nam se riječima: „Ne pričajte nam više o čudnom Dioklecijanu. Strah muti naše oči. A more nosi naranče u luku.“

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –