Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.12.2021.

Zagrebačko predstavljanje knjige 'Zadnja ruka' Renata Baretića
Održava se
14.12.2021. u 19h

Zagrebačko predstavljanje knjige "Zadnja ruka" Renata Baretića (Hena com, 2021.) održat će se u utorak 14. prosinca u 19 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2).

U promociji sudjeluju: Ivo Žanić (promotor), Kruno Lokotar (urednik) i Renato Baretić (autor).

Bivši novinar i priznati pisac u spisateljskom i egzistencijalnom škripcu, Zvonko Fild izrazito je dopadljiv (anti)junak: recentno razveden, prognan u bezlično podstanarstvo i trajnu besparicu, opterećen odnosom s kćeri tinejdžericom, bez poslovnih izgleda i ljubavne nade, nalazimo ga kako se, uronjen u simpatična promišljanja sebe, svijeta i života, neuspješno batrga okovan žegom vrućega splitskoga ljeta. Kad u njegov život počnu uskakati likovi njegovih priča sa zahtjevom da ih dovrši i pomakne iz stanja u kojemu ih je ostavio, Zvonko će se naći razapet u međuprostoru između zbilje i fikcije, duboke egzistencijalističke rezignacije i agonije probuđene odgovornosti prema vlastitoj književnosti. Od njega se očekuje zadnja ruka, dovršavanje i zaokruživanje i svojih izmišljenih junaka i sebe, u još jednoj duhovitoj baretićevskoj književnoj vratolomiji, punoj čitatelju bliskih i složenih likova, briljantnih dijaloga i jezičnih poigravanja oko ozbiljnih tema književnosti i svijeta, moralnih izbora, prijateljstva, odgovornosti ali i ljubavi, strasti i vjernosti. (Gea Vlahović)

Kao uvod u promociju pročitajte intervju s Renatom Baretićem (razgovarala Gea Vlahović).

Renato Baretić

Zadnja ruka

  • Hena com 10/2021.
  • 288 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532593457

Protagonist novog romana Renata Baretića, ‘Zadnja ruka’, priznati je pisac kojemu se počnu javljaju likovi iz njegovih priča sa zahtjevom da ih dovrši, da ih pomakne iz stanja u kojemu ih je ostavio. Vrlo skoro će Zvonko morati potražiti pomoć psihijatra, jer su statusi zbilje i fikcije nepovratno prepleteni, a njegovi likovi mijenjati taktike ne bi li ga pomaknuli iz rezignacije...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –