Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 05.06.2006.

Zbirka poezije i đembe priručnik zabooksirani Rhythm Tribeom
Održava se
08.06.2006.

U Booksi će se u četvrtak održati predstavljanje zbirke poezije Siniše Radakovića garnirane fotografijama Jadrana Bobana a pod nazivom "Razgovori o novcu, politici, prekomjernom gledanju televizije, jebanju, i ponekom dragom sjećanju, gledajući kako ona raste", nakon čega slijede lekcije iz đembea koje će vam održati renomirani perkusionist i bubnjar Krešo Oreški, a koje ćete moći ponijeti doma u obliku priručnika. Glazbenu pratnju promociji ovog priručnika dati će perkusionistički band Rhythm Tribe koji će demonstrirati i neke ritmove iz Priručnika.

Siniša Radaković, talentirani je korisnik jezičnog instrumentarija, čije autorsko ime godinama krstari uličicama živopisnih predgrađa tzv. priručne stvarnosti, od prve hrvatske "Rock enciklopedije" do suverenog ispisivanja recikliranih stranica tzv. generacijske periodike, čije će nam neizmjerne riznice zaboravljenog blaga notorna dokolica jednom jamačno ponovno otkriti, kaže Boris Perić u predgovoru knjizi i nastavlja - Pred nama je, dakle, zbirka pjesama, putokaz kroz svjetlucav svijet autorovih osobnih mitologija i relikt zlatnog doba tzv. mlade hrvatske književnosti (dokle ćemo, zapravo, u ovoj duhovnoj kaljuži morati biti mladi?), i valja je naprosto čitati, ma što danas još podrazumijevali pod tim varljivim glagolom. A potom, televizija, jebanje, novac, politika, uspomene... kako kome drago.

Nakon poezije slijede lekcije iz đembea koje ćete moći ponijeti doma u obliku priručnika koji je napisao Krešo Oreški i objavio Miljenko Bublić. Glazbenu pratnju promociji ovog priručnika dati će perkusionistički band Rhythm Tribe koji ce demonstrirati i neke ritmove iz 'Priručnika'.

Ðembe (djembe) priručnik je namijenjen svim razinama sviranja - od apsolutnih početnika do profesionalnih perkusionista. Osim svirača djembea, mnoge korisne vježbe i informacije u njemu mogu pronaći i drugi perkusionisti (na congama, bongosima, tarabuci, frame drumu, itd).

Krešimir Oreški inače je perkusionist i bubnjar iz Zagreba, aktivan već dugi niz godina u različitim područjima glazbe. Osamdesetih godina svirao je bubnjeve u mnogim zagrebačkim rock i new wave grupama, a devedesetih je radio kao gitarist, kompozitor i tekstopisac u new age grupi 'Ocean Blaženstva' s kojom je održao brojne nastupe u zemlji i inozemstvu te snimio nekoliko albuma. Godinama je svirao bubnjeve i perkusije u Irish/ethno grupi 'Shamrock Rovers' s kojom je snimio dva albuma i održao brojne koncerte. Suosnivač je i vođa prve domaće multi-perkusionističke grupe 'Rhythm Tribe'. Aktivno djeluje kao perkusionist i član ethno/tribal grupe Kries od njenog osnutka početkom 2003. te redovito koncertira diljem Europe i Hrvatske. S Kriesom je snimio glazbu za film 'Konjanik' redatelja Branka Ivande, za koji su dobili Porin za glazbu. Surađuje s brojnim glazbenicima iz Hrvatske i inozemstva. Ðembe seminare i tečajeve vodi od siječnja 2001.

BOOKSA :: 08.06.2006 :: 20h

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –