Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 29.11.2020.

Želimir Periš dobitnik nagrade 'Kočićevo pero' za jesen 2020.

Želimir Periš

Mladenka kostonoga Periš Želimir

Zadužbina "Petar Kočić Banjaluka-Beograd" objavila je da je Želimir Periš dobitnik nagrade "Kočićevo pero" za jesen 2020., za roman "Mladenka kostonoga", u izdanju naklade "OceanMore" iz Zagreba.

Žiri, na čijem je čelu bio Nikola Vukolić, uz članove Miljenka Јergovića i Mladena Veskovića odluku je donio jednoglasno.

Zbog trenutnih epidemioloških mjera nagrada će Perišu biti uručena naknadno.

Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka – Beograd dodjeljuje nagradu "Kočićevo pero" za visoka dostignuća u suvremenoj književnosti i odanost ljepoti Kočićeve misli i riječi.


Pročitajte razgovor Lore Tomaš s Želimirom Perišem koji smo nedavno objavili, a poslušajte i podcast u kojem Periš čita ulomak iz romana "Mladenka kostonoga".

Želimir Periš

Mladenka kostonoga

  • Naklada OceanMore 07/2020.
  • 448 str., tvrdi platneni uvez
  • ISBN 9789533321073
  • Cijena 169.00 kn

U Beču je 1882. godine priveden, pretučen i policijski saslušan guslar Želimir Periš (44, Zadar), koji je spjevao ep o vještici Gili, kaže prva glava romana 'Mladenka kostonoga'. Njegova četiri rimovana deseterca i sažetak sadržaja uvode nas u svaku od 50+ glava Kostonoge koje nelinearno, 'muzikalno' i mozaično pričaju brutalnu priču o životu nesretne progonjene žene i djeteta joj Carevića. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –