Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 08.03.2020.

Željko Žarak gostuje u programu 'Urbi et Orbi' Kluba & knjižare Giardini 2 u Puli
Održava se
09.03.2020. u 20h

Željko Žarak

Željko Žarak iz nakladničke kuće Libricon gostuje u ponedjeljak, 9. ožujka 2020. u 20 sati, na programu Urbi et Orbi kojeg vodi i uređuje Vlatka Balinčić, voditeljica Kluba & knjižare Giardini 2 u Puli. Program skreće pažnju na određene izdavačke kuće i njihove urednike koji predanim i kontinuiranim radom promoviraju marginalizirane žanrove.

Žarak je u nakladništvu od 1994, u raznim segmentima tržišta knjiga. Osim uredničkih poslova, zastupao je inozemne nakladničke kuće i sudjelovao u regionalnim izdavačkim projektima. Posebno područje interesa su mu putopisna literatura te knjige koje promiču kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu Hrvatske.

Utemeljitelj je naklade Libricon koja s izdavačkom djelatnošću započinje 2009. godine objavljivanjem hrvatskog prijevoda kultne slovenske alpinističke knjige "Put" Nejca Zaplotnika. Uspjeh ove knjige pokazao je da na hrvatskom tržišta knjiga nedostaje putopisnih i pustolovnih izdanja i upravo tu prazninu Libricon pokušava pokriti svojim izdavačkim programom.

Ako vam je Pula predaleko, pročitajte što nam je Željko Žarak rekao u nedavno objavljenom razgovoru za Moderna vremena.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –