Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.12.2015.

Ziherov book club : Zoran Malkoč i Roki Raketa
Održava se
01.12.2015. u 20h

Drugi Ziherov book club ugostit će pisca Zorana Malkoča, a čita se njegov roman "Roki Raketa".  

Radi se o romanu-bajci koji kroz lik psa Rokija Rakete spaja pisca–pozera i pravog pisca, odnosno dva Rokijeva vlasnika. A sam Roki? On je i više od psa: razumije i komunicira, on je čovjekov prijatelj u krajnje idealističnom smislu te riječi. Kako je i sam autor izjavio: "Roki Raketa je četveronožni mecena i virtuozni lopov, nemilosrdni dobavljač materijalnih dobara, ali i muza i prijatelj koji pruža okrepu svake vrste. On piscu daje sve, a od njega traži samo jedno: da piše i završava knjige, dobre ili loše, svejedno."

U kakvoj je to radnji jedan pas spojio dvije potpuno različite ličnosti ili kako na stranicama ove knjige apsurdi postaju stvarni, provjerite u "Rokiju Raketi". A onda navratite u Spunk (podno Nacionalne i sveučilišne knjižnice) u utorak, 1. prosinca u 20 sati i popričajte o tome s drugim (manjim ili većim) ljubiteljima pisane riječi te Zoranom Malkočem koji je za ovaj bajkoviti roman u Profilovom izdanju nagrađen ovogodišnjom Tportalovom nagradom.

Ulaz je besplatan, a poslije razgovora o knjizi druženje se nastavlja uz dobru glazbu.

Zoran Malkoč

Roki Raketa

  • Profil 11/2014.
  • 436 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533133539
  • Cijena 99.00 kn

Baš kao u svakoj bajci, ni u ovoj neće nedostajati izgubljenosti, putovanja, zagonetaka i preobrazbi – samo što se one kod Malkoča odvijaju u mračnoj šumi hrvatske posttranzicije, tamo gdje je sve baš to što jest i ništa nije onakvo kakvim se čini. U tu šumu zalutala su dva pisca – jedan pravi i jedan lažni – a između njih se, kao melem i trn, uvukao pas kojemu knjiga duguje naslov. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –