Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Byrne

Sve o glazbi

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Romana Čačija
  • 09/2014.
  • 376 str., meki uvez
  • ISBN 9789532573008
  • Cijena: 189.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Sve o glazbi" maestralno je djelo Davida Byrnea kojim slavi temu kojoj je posvetio svoj život – glazbu. U njemu ovaj uvijek zanimljiv i inovativan umjetnik govori o načinu na koji glazbu oblikuju vrijeme i mjesto, te kako je tehnologija za snimanje glazbe zauvijek promijenila odnos prema sviranju, izvođenju i slušanju glazbe.

Kao povjesničar i antropolog, sociolog i zabavljač, u potrazi je za modelima/obrascima pokazuje nam kako su oni utjecali na njegov rad tijekom godina provedenih sa skupinom Talking Heads te tijekom suradnji s njegovim mnogim poznatim i manje poznatim suradnicima.

David Byrne se bavi i radošću koju glazba budi, kao i fizikom glazbe te businessom povezanim s glazbom te dokazuje u kojoj je mjeri i koliko čvrsto glazba povezana s kulturološkim i fizičkim kontekstom u kojemu nastaje.

Od La Scale do afričkih sela, od njegovih tinejdžerskih snimki do najnovijih djela snimljenih u njegovom kućnom studiju David Byne nas u knjizi "Sve o glazbi" vodi u pustolovinu koja nanovo dokazuje oslobađajuću i osnažujuću moć glazbe. Ova je knjiga iskrena i osvježavajuće prizemljena studija o glazbi, ali i umjetnosti i životu općenito.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –