Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Karmela Kiš Miroslav Kiš

Permakultura : Održivi vrt, zbrinuta zemlja, sretni ljudi

  • Nakladnik: Planetopija
  • 12/2014.
  • 280 str., meki uvez
  • ISBN 9789532573060
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Briga za Zemlju, briga za ljude i mudar nadzor populacije i potrošnje materijalnih dobara tri su osnovna načela permakulture.

Iako u srcu permakulture leži vrtlarstvo, ona se bavi i proizvodnjom zdrave hrane, smanjenjem stvaranja otpada i zagađenja planeta, održivom gradnjom, zdravorazumskim oblikovanjem ljudskih obitavališta i dizajnom ljudskih zajednica. Odlikuje je održivost, bioraznolikost i stvaranje žilavih, stabilnih prirodnih ekosustava.

Permakultura je iznimno duhovna i istodobno čvrsto ukorijenjena u praktičnom svakodnevnom materijalnom svijetu. Pojedinca ohrabruje da prepozna i ostvari promjenu u sebi i tako mijenja svijet: “Najprije napravi svoj vrt!”

Karmela i Miroslav Kiš već petnaest godina žive permakulturu, a svoja su znanja i iskustva prenijeli u ovaj sveobuhvatni priručnik. Što je permakultura, njezina filozofija, etika, načela i osnovni pojmovi objašnjeni su u prvom dijelu, središnji dio pripao je vrtlarstvu, dok posljednji dio govori o psihopermakulturi ili kultiviranju sebe u skladu s prirodom kao jedino trajno bogatstvo koje pojedinac može steći. Iako praktičan priručnik, knjiga daje nadahnuće i viziju novog društva, budućnosti koja počinje sada: brigom za Zemlju.

"Održivost i zdravorazumski pristup permakulturnom dizajnu svakako su važni, ali za nas je od samog početka bila mnogo važnija ideja i namjera s kojom se to ostvaruje. Iskrena, otvorena i trajna namjera brige o zemlji svih nas."

Miroslav i Karmela Kiš

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –