Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Pitamic

Pokaži mi kako se to radi : Montessori aktivnosti za vas i vaše dijete

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Ivana Ervaćanin
  • 02/2015.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789531416825
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Kada je vremena koje možete kvalitetno provesti s djecom malo, potreban je praktičan priručnik koji će vam pomoći da svom djetetu omogućite što uspješniji početak.

Ova je knjiga upravo to, elementarni priručnik s detaljno razrađenim igrama i vježbama u kojima možete uživati zajedno s djetetom, a ono može razvijati prve vještine. Obuhvaća široku lepezu aktivnosti, od učenja kako zakopčati dugmad pa sve do razumijevanja brojeva i slaganja jednostavnih rečenica. Sve su aktivnosti  opisane uz pomoć smjernica i prijedloga, ovisno o tome koliko su složene.

Aktivnosti su jednostavne i prilagođene roditeljima koji ne vladaju specifičnim poznavanjem ovog područja te ih potiču da s pouzdanjem rade i igraju se sa svojom djecom.  Temelje se na filozofiji Montessori i usmjerene su ka djeci u dobnoj skupini od dvije do pet godina starosti. Ne zahtijevaju značajna financijska sredstva niti oduzimaju mnogo vremena.

Ova vam knjiga pruža vam jedinstvenu priliku da steknete važan uvid u potrebe vašeg djeteta te da se uključite u razvoj njegove koordinacije, svijesti i samopoštovanja.

 
- Osnovne životne vještine (pranje ruku i zuba, slaganje odjeće, oblačenje i zakapčanje dugmadi, obuvanje cipela i dr.).

- Razvoj osjetila (učenje taktilnih suprotnosti, uspoređivanje tekstura, učenje o veličini i obliku i o visini i duljini...).

- Jezični razvoj (igre riječima, prepoznavanje slova, slaganje rečenica, izrada knjige i dnevnika...).

- Matematičke vještine (brojenje od 1 do 10, zbrajanje i oduzimanje do 10, upoznavanje novca…).

- Znanstvene vještine (uzgoj biljaka u posudi za cvijeće, razumijevanje zapremnine, otkrivanje vremenskih prilika, upoznavanje s globusom i kartom, izrada medenjaka) i mnoge druge aktivnosti…

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –