Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Željko Špoljar

Štakorbar

  • Nakladnik: Gradska knjižnica Rijeka
  • 12/2014.
  • 116 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789539726797
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Književna nagrada Drago Gervais 2013.
(dobitnik nagrade u kategoriji za neobjavljeno književno djelo)


"Štakorbar" uvodi inovaciju u Künstlerroman, žanr karakterističan za hrvatski moderni roman, rekontekstualizira i resemantizira klasične motive putovanja, pripadnosti, očinstva i njihov odnos prema subjektivnosti i zajednici, postavlja pitanje o društvenom položaju književnosti, istražuje kako književnost može postavljati političke probleme, a da se ne obaveže na već definirane ideološke pozicije i svjetonazor.

S obzirom na izneseno, smatramo da predloženi rukopis "Štakorbar" zavređuje Književnu nagradu Drago Gervais za 2013. godinu te da se ugledom i tradicijom Nagrade preporučuje čitateljskoj publici.

(iz obrazloženja Prosudbenog povjerenstva)***

Željko Špoljar, novinar i književnik, rođen 1975. u Zagrebu, autor je romana "Gumeni galeb" (prva nagrada za neobjavljeni roman, Matica hrvatska 2008.), "Welcome to Croatia" (nagrada Kiklop 2006.) te dviju zbirka priča - "Moj brat Felix Krull" i "Teškoće pri gutanju". 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –