Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jane Shemilt

Kći

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Dado Čakalo
  • 10/2015.
  • 350 str., meki uvez
  • ISBN 9789531418461
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jenny je uspješna obiteljska liječnica, majka troje tinejdžera i supruga uvaženog neurokirurga. Ali kad se njezino najmlađe dijete, petnaestogodišnja Naomi, ne vrati kući nakon školske predstave, Jennyn naizgled idealan život počinje se raspadati. Policija pokreće istragu po cijeloj državi, ali bezuspješno. Naomi je nestala, a njezina je obitelj uništena.

Kako mjeseci prolaze, najgore mogućnosti – otmica, ubojstvo – čine se manje vjerojatnima. Trag se ohladio. No za očajnu Jenny potraga je tek počela.

Više od godinu dana nakon kćerina nestanka, Jenny još uvijek pokušava pronaći odgovore – a ono što saznaje duboko je uznemiruje. Svi kojima je vjerovala, svi za koje je mislila da ih poznaje, skrivaju svoje tajne, a pogotovo Naomi.

Povezujući tragove koje je njezina kći ostavila iza sebe, Jenny otkriva posve drugačiju Naomi od one kakvu je mislila da je odgojila.

***

Jane Shemilt je radila kao liječnica 30 godina. Nakon što je odgojila petero djece, odlučila se posvetiti pisanju, svojoj ljubavi iz djetinjstva. Završila je postdiplomski studij kreativnog pisanja na Bristolskom sveučilištu. Bila je u užem izboru za nagrade Janklow i Nesbitt. Njezin prvi roman "Kći" (Daughter, 2014) psihološki je triler koji kritičari uspoređuju s velikim hitovima kao što su "Nestala" i "Djevojka u Vlaku".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –