Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sanja Polak

Skijaški dnevnik Pauline P.

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 11/2015.
  • 236 str., meki uvez
  • ISBN 9789531418775
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Skijaški dnevnik Pauline P." nastavak je dogodovština o Paulini P. koja s mamom odlazi na skijanje, pri čemu doživljava nove uzbudljive avanture. Tema romana je skijanje, ali i poučavanje hrvatskoga jezika u 6. razredu osnovne škole. U ovom uzbudljivom nastavku Paulina P. ima i novu prijateljicu, Petru. Tijekom skijanja prijateljstvo postaje sve čvršće i jače iako je Petra potpuno različita od Pauline.

"Skijaški dnevnik Pauline P." šesta je u nizu knjiga o popularnoj dječjoj junakinji Paulini P.

Sanja Polak rođena je 1968. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu. Zaposlena je u OŠ Davorina Trstenjaka od 1991. godine. Osim učiteljskog rada u školi, od 1995. godine bavi se i spisateljskim radom. Priče za djecu objavljivala je u časopisima za učenike nižih razreda osnovne škole Smib, Radost i Prvi izbor. Do sada je objavila deset knjiga za djecu i to: "Dnevnik Pauline P.", "Drugi dnevnik Pauline P.", i "Petrica Pričalica", "Pobuna Pauline P.", "Mali Jan ima plan", "Gorski dnevnik Puline P.", "Dnevnik dobrih anđela", "Morski dnevnik Puline P.", "Mala Ema straha nema" i "Skijaški dnevnik Pauline P."

Knjiga "Drugi dnevnik Pauline P." nagrađena je  2004. godine književnon nagradom «Mato Lovrak» za najbolji dječji roman. Knjiga "Petrica Pričalica" nominirana je 2006. godine za međunarodnu književnu nagradu «Mali princ». Prema tekstu romana Dnevnik Pauline P. i Drugi dnevnik Pauline P. napravljena je kazališna predstava za djecu koja se izvodi u Gradskom kazalištu Žar ptica u Zagrebu.

Od 1999. godine surađuje na Hrvatskom radiju i televiziji kao scenaristica emisija Programa za djecu i mladež. Suaotorica je pet udžbenika za učenike od 1. do 4. razreda: hrvatskih čitanki za 2., 3. i 4. razred i udžbenika iz matematike za 1. i 2. razred. Članica je Društva dječjih pisaca, Društva hrvatskih književnika, Hrvatskoga čitateljskoga društva, Matice hrvatske i Hrvatskoga društva istraživanja dječje književnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Sanja Polak - Skijaški dnevnik Pauline P. –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –