Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mihovil Dabo

Sve za Boga, vjeru i puk : Biskup Juraj Dobrila u svom vremenu

  • Nakladnik: Državni arhiv u Pazinu
  • 09/2015.
  • 288 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537640262
  • Cijena: 150.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Knjiga je donekle prerađena inačica disertacije naslovljene "Politička djelatnost Jurja Dobrile", napisane pod mentorstvom dr. Stjepana Matkovića i obranjene u svibnju 2013. godine. Nastala je na temelju višegodišnjih arhivskih istraživanja u hrvatskim i inozemnim institucijama te potonjom usporedbom pronađenoga izvornoga gradiva s dosadašnjim spoznajama o biskupu Dobrili i okolnostima u kojima je djelovao.

Autorova je namjera bila dvojaka: obrazložiti prijelomnu ulogu ovoga crkvenoga velikodostojnika u novijoj istarskoj prošlosti, odnosno razloge zbog kojih su plodovi njegova rada lako uočljivi i danas, te ukazati na brojne nedovoljno istražene teme povezane s procesom modernizacije Istre i okolnostima u kojima se oblikovao nacionalni identitet stanovništva, ponajprije istarskih Hrvata.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –