Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sunčana Škrinjarić

Dječak koji je znao sve

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Ilustracije: Nikolina Novosel
  • 07/2016.
  • 34 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531420020
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Iz pera Sunčane Škrinjarić, jedne od naših najcjenjenijih spisateljica za djecu, dolazi najnovija slikovnica "Dječak koji je sve znao".

Priča je to o dječaku Edi koji je znao sve. Prva je slova naučio prije škole, pročitao je gotovo sve knjige koje postoje, odgledao sve kazališne predstave, bio najbolji u nogometu i košarci i govorio skoro sve svjetske jezike. A onda se jednog dana suočio s biciklom… Što se zatim dogodilo pročitajte u svom primjerku slikovnice.

Autorica Sunčana Škrinjarić višestruko je nagrađivana hrvatska književnica, dobitnica je nagrade za književnost „Grigor Vitez“ 1970., 1978. i 1983. godine, a 1981. dobila je nagradu “Ivana Brlić-Mažuranić”. Njezina djela mogli bismo nazvati poetskom bajkom u kojoj slobodno djeluju ljudi, stvari i pojave. Svijet je to kojemu je granice (ili bezgraničnost) odredila pjesnička mašta, a pokrenula drevna mudrost bajki.

Slikovnicu je ilustrirala hrvatska ilustratorica i akademska umjetnica Nikolina Novosel. Profesionalno radi kao dizajnerica mobilnih igara i kreira digitalne svjetove, a u slobodno vrijeme bavi se tradicionalnim tehnikama slikanja kroz ilustriranje knjiga za djecu.Dosad je ilustrirala nekoliko slikovnica (Gospođica Neću i Poštarska bajka) koje su i zbog njezinih ilustracija i publike koja dobro reagira na njih tiskane u nekoliko ponovljenih izdanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –