Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Grupa Orbita

Sto najboljih pjesama svih vremena i naroda

  • Nakladnik: SKUD Ivan Goran Kovačić
  • Urednik: Marko Pogačar
  • Prijevod: Ivana Peruško Vindakijević, Marko Pogačar
  • 12/2016.
  • 102 str., meki uvez
  • ISBN 9789536126484
  • Cijena: 9.29 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Autorski kolektiv Orbita čine latvijski pjesnici ruskog jezičnog izraza. Uz u ovoj knjizi predstavljene pjesnike (i ne samo pjesnike) Sergeja Timofejeva, Semjona Hanina, Artura Puntea i Vladimira Svjetlova kao ključne članove, uključuje još čitav niz suradnika kako na književnom, tako i na planu vizualnih umjetnosti, performansa, glazbe i drugih disciplina.

Jednom nogom čvrsto ukorijenjena u literaturu, Orbita je drugom od samih početaka smjelo iskoračivala u smjeru presjeka svih navedenih umjetničkih polja i medija. Očito je to čim se promotri spektar njihovih kućnih aktivnosti: istoimeni internetski portal i pjesnički almanah, knjige i publikacije (najčešće pomno grafički osmišljene), izložbe, multimedijalni hepeninzi i performansi, najrazličitije interdisciplinarne intervencije u javnom prostoru. Temelj svih njih prvenstveno je ipak pjesnička riječ. 

Jedan od ovih performansa – koji uključuje mnoštvo radio-aparata, pijanista i ovdje zastupljene pjesnike u živom nastupu – imali smo prilike vidjeti i u Hrvatskoj, u sklopu Goranovog proljeća. Iz te je suradnje izravno proizašla i ova knjiga.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –