Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lidija Vrečar Mišćin Robert Rigo

Biciklistički vodič : Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 03/2017.
  • 280 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531421331
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Priručnik "Biciklistički vodič : Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem" prvi put na jednom mjestu donosi sve bitne informacije s iscrtanim biciklističkim rutama diljem Panonske Hrvatske. Priručnik je namijenjen i za biciklističke početnike i za iskusne bicikliste.
 
Vrhunski poznavatelji i stručnjaci u ovom području napisali su knjigu koja će brojnim ljudima diljem Hrvatske koristiti za upoznavanje Panonske Hrvatske na dva kotača. Osim što se time potiče zdrav način života, ova knjiga promovira aktivno provođenje slobodnog vremena. Bicikl je u Panonskoj Hrvatskoj još od druge polovice 19. stoljeća vrlo popularno prijevozno sredstvo, a posljednjih desetljeća biciklizam postaje omiljen oblik rekreacije. Pritom se puno pažnje posvećuje uređivanju sadržajima bogatih biciklističkih ruta, od kojih su mnoge mjesto našle i u ovom vodiču.

Autori Lidija Vrečar Mišćin i Robert Rigo strastveni su obožavatelji biciklizma. Zajedno sudjeluju i izrađuju brojne projekte biciklističkih ruta na području Hrvatske, a od 2004. zajedno uređuju internetski portal pedala.hr. Ističu kako ovaj vodič omogućuje upoznavanje s mogućnostima vožnje biciklom po označenim i neoznačenim te asfaltiranim i makadamskim rutama turističkih regija Središnje Hrvatske te Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema. Opisane rute različitih su duljina i stupnja težine, pa su prilagođene raznim skupinama biciklista – od obitelji s djecom, preko klasičnih rekreativaca do onih sklonijih zahtjevnijim terenima.

Prava je to prilika da se uputite na vožnje nepreglednom, plodnom nizinom, gustim hrastovim šumama, uz rijeke, jezera i močvare s lijepim izletištima i seoskim gospodarstvima.

Ovaj informativni biciklističko-turistički vodič na 280 stranica donosi:

- detaljne opise 40 biciklističkih ruta (25 ruta u Središnjoj Hrvatskoj i 15 ruta u Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu) u čak 13 panonskih županija
- pregledne karte s iscrtanim visinskim profilom, kratkim tehničkim opisom rute, jasno izraženim smjerom vožnje, mogućnostima skretanja s rute i piktogramima koji upućuju na najvažnije sadržaje u prostoru
- zanimljive tekstove o usputnim turističkim atrakcijama
- vrhunske fotografije prostora koji je obuhvaćen pojedinom rutom
- korisne internetske stranice o znamenitostima i preporučljivom smještaju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –