Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Borna Bebek

Integrativno vodstvo - leadership

  • Nakladnik: Sinergija nakladništvo
  • 11/2005.
  • 201, meki uvez
  • ISBN 9536895226
  • Cijena: 25.22 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U ovoj knjizi autor istražuje povezanost problema organizacije, poslovne etike i leadershipa u globalnom kontekstu, pritom posebnu pozornost posvećuje hrvatskoj sadašnjici i budućnosti. Kao osnivač CELI inicijative izobrazbe lidera u suradnji s Sveučilištem George Washington, surađivao je s nizom hrvatskih lidera i tvrtki. Tema je vrlo aktualna i pravi je trenutak za njezinu obradu.

Hrvatski poslovni i politički menadžment danas, u prosjeku, nije dovoljno obrazovan za izazove modernoga leadershipa. Autor upućuje na složenost i važnost integrativnoga vodstva. Knjiga je namijenjena teoretičarima i praktičarima suvremenoga menadžmenta. Podjednako će biti zanimljiva vođama u političkom kao i onima u poslovnom okruženju. Kako se njezino objavljivanje poklapa s velikim problemima usklađivanja naše političke i gospodarske infrastrukture, kulture i prakse sa standardima Europske unije, knjiga ima društveno istaknutu potrebu i opravdava svoju pojavu na hrvatskom tržištu.

Borna Bebek rođen je 17. travnja 1948. u Zagrebu. Od rane mladosti putuje istočnim zemljama s ocem, istraživačem podzemnih voda. Nakon završenog studija filozofije i ekonomije prekida magisterij na temu ekonomije zemalja u razvoju i putuje na Istok autobusom, konjem i jahtom. Zaustavlja se u Indiji gdje dulje vrijeme boravi u ašramu u gradu Puri. Vraća se u Europu nastavlja magisterij u Heidelbergu. Upoznavši Željka Malnara, zajedno s njim putuje na Istok. Nakon što se vratio u Europu, u 28. godini doktorira na London School of Economics. Nakon položenog doktorata radi u Zagrebu kao ekonomist proučavajući odnose između zemalja Juga i Sjevera. U ekonomiji interpretira strukturalnu krizu kroz rascjep muškog i ženskog elementa, odnosno rascjep Istoka i Zapada, Sjevera i Juga. 

U svojoj profesiji poznat je po brojnim radovima i knjigama The Third City, RKP, Boston, SAD, 1983.; Treći grad, Logos, Split; Poslovna etika, Smergija, Zagreb, 2000.; Integrativno vodstvo - leadership, Sinergija, Zagreb, 2005.; Projektiranje procesa i strukture organizacije, Sinergija, Zagreb, 2006. U popularnoj literaturi autor je knjige Santhana, one Man's Road to the East, Bodlev Head, London, 1980., Santana, Matica hrvatska, Zagreb, 1980.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –