Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Haemin Sunim

Ono što vidiš tek kad usporiš : Nadahnute misli budističkog učitelja o ljepoti svakodnevnog života

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Suzana Szabo
  • 09/2017.
  • 206 str., meki uvez
  • ISBN 9789532573664
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Ono što vidiš tek kad usporiš : Nadahnute misli budističkog učitelja o ljepoti svakodnevnog života" Haemina Sunima, budističkog redovnika i učitelja iz Koreje, prodana je u svijetu u više od 3 milijuna primjeraka!


Kada se sve oko mene tako brzo kreće, zastanem i pitam se: “Je li to svijet oko mene toliko užurban ili je to moj um?”

Usudimo li se usporiti u vječnoj trci za „više“, shvatit ćemo da smo već blagoslovljeni divnim životom – trebamo ga samo primijetiti, prihvatiti i proživjeti, u svoj njegovoj ljepoti i punini. Kad produbimo odnose s ljudima i otvorimo svoje srce, živimo život u ljepoti i miru.

Svjetski poznati budistički redovnik i učitelj Haemin Sunim (čije ime znači „spontana mudrost“) iskreno i otvoreno opisuje svoja iskustva i opažanja nudeći nam niz savjeta i mudrosti o onome što nam je najvažnije u životu, od ljubavi i prijateljstva, do duhovnosti, budućnosti... Te su nadahnute misli poziv upućen svakome od nas – da usporimo i  pogledamo, otvorimo se za sreću.

Nadam se da će vam druženje s ovom knjigom biti prilika za razmatranje i meditiranje, trenutak mira u vašem užurbanom životu. Nadam se da će vas nadahnuti da se povežete s onom boljom i mudrijom stranom sebe. Sretni, zdravi i mirni bili, uvijek zaštićeni od zla.

Haemin Sunim jedan je od najutjecajnijih učitelja zen- budizma i pisaca u Južnoj Koreji gdje se prodalo više od tri milijuna njegovih knjiga; one su vodiči ne samo za meditaciju, već i za nadilaženje izazova svakodnevnog života bez napora i stresa. Rođen je u Južnoj Koreji, došao je u Sjedinjene Američke Države studirati film, a privukao ga je  duhovni život. Obrazovao se na Sveučilištu u Kaliforniji u Berkleyu, na Harvardu i Princetonu, a formalnu redovničku izobrazbu prošao je u Koreji da bi potom poučavao budizam na Hampshire Collegeu u Amherstu u Massachusetsu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –