Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Majka Terezija

Sve počinje molitvom : Meditacije Majke Terezije o duhovnom životu za ljude svih vjera

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Metka Jelenc
  • 12/2017.
  • 184 str., meki uvez
  • ISBN 9789532573787
  • Cijena: 75.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Lako je voljeti ljude koji su daleko. Nije uvijek lako voljeti one koji su nam blizu. Lakše je pokloniti šalicu riže da nekome utažimo glad nego ublažiti usamljenost i bol nekome u vlastitoj kući ako nije voljen. Unesite ljubav u svoj dom jer je to mjesto gdje mora započeti naša ljubav jednih za druge.

Ova nevelika knjiga sadrži meditacije Majke Terezije o duhovnom životu za ljude svih vjera. Kratke po broju riječi, njezine misli sadrže duboku mudrost i hrana su za svaku dušu, bez obzira na našu vjeru i uvjerenja. Ova se knjižica više bavi osobnom, privatnom molitvom, kopanjem „u vlastitom vrtu“ kako bismo stvorili prostor za milost jer „molitva je jednostavno razgovor s Bogom“.

Naslov ovog djela riječi su same Majke Terezije jer je upravo u molitvi i sama nalazila utjehu, vjeru i nadu u trenucima sumnje. U knjizi je i govor koji je papa Franjo održao povodom kanonizacije Majke Terezije i u kojem izražava divljenje njezinoj posvećenosti i milosrđu, pa između ostalog kaže: "Neka nam ova neumorna trudbenica milosrđa pomogne u sve boljem razumijevanju kako nam jedini kriterij djelovanja treba biti nesebična ljubav oslobođena svih ideologija i obaveza, ljubav koja se slobodno nudi svakome bez obzira na razlike u jeziku, kulturi, rasi i religiji. Majka Terezija voljela je reći: 'Možda ne govorim njihovim jezikom, ali mogu se nasmiješiti.'"

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –