Škola zdravog kruha : Naučite spravljati tradicionalni, lako probavljivi kruh s prirodnim kvasom
- Nakladnik: Planetopija
- Prijevod: Aleksandra Barlović
- 09/2018.
- 208 str., tvrdi uvez
- ISBN 9789532573862
- Cijena: 21.10 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Vanessa Kimbell u svojoj uglednoj Školi za pripremu kiselog kruha (Sourdough School) u Velikoj Britaniji, podučava brojne učenike tajnama zanata: pripremi ovog jedinstvenog zdravog kruha. Također drži tečaj o hranjivosti i probavljivosti kruha pri Royal College of General Practitioners.
U knjizi "Škola zdravog kruha" skupila je svoje golemo znanje kako bi objasnila postupke i tehnike, jednostavno i ilustrirano korak po korak i tako omogućila svakome da kod kuće ispeče fantastičan zdravi kruh. Naučit ćete spravljati vlastiti starter i svladati osnovne tehnike, a za sve one koji žele znati i pokušati više, Vanessa Kimbell daje podrobne upute za korištenje različitih vrsta brašna i dodataka te prijedloge da se poigrate okusima: kruh s misom i sezamom ili s čokoladom i lješnjacima, kruh s rajčicama i začinskim travama, slatki kruh s bobicama i ružinom vodicom ili kruh s Earl Grey čajem, smokvama i kamutom, samo su neki od njih.
Autorica je ispričala i vlastitu priču, te objasnila zašto tako često imamo problema s probavljanjem kruha, pogrešno ˝optužujemo˝ gluten i pšenicu i kako to riješiti. Ova knjiga donosi kruh u kojem baš svatko može uživati.
Vanessa Kimbell jedna je od najpoznatijih i najcjenjenijih pekarica u Velikoj Britaniji i šire. U svojoj uglednoj "Školi za pripremu kiselog kruha" (Sourdough School) podučava brojne učenike tajnama zanata: pripremi ovog jedinstvenog zdravog kruha, od izrade startera do osmišljavanja vlastitih formula.
Također drži tečaj o hranjivosti i probavljivosti kruha pri Royal College of General Practitioners. Pekastvom se bavi još od srednjoškolskih dana, a kako je i sama imala zdravstvene tegobe te netoleranciju na pšenicu, počela je svoje teorijsko i praktično istraživanje o uzrocima i rješenjima netolerancije na gluten.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.