Seitan
- Nakladnik: Planetopija
- 05/2005.
- 64, meki uvez
- ISBN 9536567865
- Cijena: 6.50 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Seitan (ili pšenično meso) namirnica je s dugom poviješću. Najvjerojatnije su ga prvi otkrili kineski budistički svećenici, a tradicionalno se jede u Japanu, Kini, Rusiji, Koreji… Poznat je i u mnogim zemljama koje uzgajaju pšenicu (uzgaja se više od 6000 godina i najstarija je kultivirana žitarica), pa i kod nas, ali nije korišten u prehrani.
Seitan je proizvod od pšenice, kuhan u temeljcu od kombu algi, tamarija i vode, dinamičnog i izdašnog okusa, koja predstavlja idealni nadomjestak za meso. Bogat je bjelančevinama i daje vitalnost i snagu.
Tvrtko Šakota, inventivni šef kuhinje restorana NOVA, napravio je korak dalje i u svojoj kuharici iznio slasne recepte sa seitanom koji će ovu omiljenu vegetarijansku/vegansku namirnicu približiti najširoj publici i učiniti je sastavnim dijelom vaše prehrane.
Seitan je proizvod od pšenice, kuhan u temeljcu od kombu algi, tamarija i vode, dinamičnog i izdašnog okusa, koja predstavlja idealni nadomjestak za meso. Bogat je bjelančevinama i daje vitalnost i snagu.
Tvrtko Šakota, inventivni šef kuhinje restorana NOVA, napravio je korak dalje i u svojoj kuharici iznio slasne recepte sa seitanom koji će ovu omiljenu vegetarijansku/vegansku namirnicu približiti najširoj publici i učiniti je sastavnim dijelom vaše prehrane.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.