Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Povijest svijeta iz godine u godinu : Sveobuhvatni vizualni vodič kroz događaje koji su oblikovali svijet

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Urednik: Zoran Maljković
  • Prijevod: Marin Popović, Mladen Jurčić, Martina Batinica
  • 10/2018.
  • 512 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531424110
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Uz poticanje navike čitanja o povijesti potrebno je još prije mladima usaditi i interes za povijest, i to ne samo lokalnu, već i povijest svega svijeta. Opsežni priručnici kao što je "Povijest svijeta iz godine u godinu" (prijevod s engleskog originala) mogu poslužiti pravoj svrsi, nadograđivati interese i pokazati da povijest predstavljena lentom vremena ne mora biti suhoparno nabrajanje ratova i osvajanja, sporazuma i izdaja.

Naravno, i takvi su događaji uključeni u prikaz, no tu su i datumi intelektualnih i tehnoloških inovacija, nastanka ključnih umjetničkih remek-djela te presudnih promjena u obrascima poljoprivredne proizvodnje, istraživanja i trgovine. Riječ je o izdanju koja veliča ljudsku kreativnost, ali ne zaobilazi ni destruktivnost ljudskog roda, bavi se otkrićima i razumijevanjem koliko i prirodnim katastrofama i ljudskim bezumljem.

Privlačno ilustrirani i sažeto objašnjeni, ključni povijesni događaji od začetaka poljodjelstva do najnovijih astrofizičkih otkrića izloženi su na vrlo sveobuhvatnoj lenti vremena, uz brojne ilustracije te karte i grafikone u boji. Otkrivajući kulture, izume i ljude koji su oblikovali svijet, pojedinačna otkrića i postignuća u širem značenju, kao priče sa svih kontinenata koje su utkane u zajedničku povijest svijeta, zainteresirani će tako upoznavati povijest i naše mjesto u njoj.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –