Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maya Angelou

Pismo kćeri

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Anda Bukvić Pažin
  • 05/2019.
  • 180 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574104
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Maya Angelou, ikona američke kulture i svjetske književnosti u ovoj nevelikoj, ali važnoj knjizi otkriva nam put do dobro proživljenog, smislenog života. Izmičući žanrovima, u svom jedinstvenom stilu Maya Angelou nudi nam vodič, memoare, poeziju i čisto zadovoljstvo.

Zbirka kratkih eseja "Pismo kćeri" (Rodila sam jedno dijete, sina, ali imam na tisuće kćeri) daje nam priliku da zavirimo u neke od najzanimljivijih trenutaka jednog izuzetnog života. Prisjećajući se svojih prijateljica kao što je Coretta Scott King, svojih pogrešaka učinjenih u neznanju, odbacujući vulgarnost, objašnjavajući kako davanje novca ne čini dobročinitelja ili pjevajući u čast s ljubavlju pripremljenog obroka, Maya Angelou istkala je knjigu za pouku, uživanje i dijeljenje. U njoj nam nudi svoje iskustvo i svoju mudrost, ali prije svega svoje srce.

Maya Angelou, rođena kao Marguerite Ann Johnson (St. Louis, 4.4. 1928 – 2014.) bila je američka pjesnikinja, spisateljica, glumica, redateljica i aktivistica, izuzetna, utjecajna osoba američkog pokreta za građanska prava. Godine 2001. časopis Ladies Home Journal uvrstio ju je među 30 najmoćnijih žena Amerike. Njezine su knjige prevedene na mnoge svjetske jezike, a najpoznatija i najprevođenija "Znam zašto ptica u kavezu pjeva" (1969.), nominirana je i za Nacionalnu književnu nagradu. Pisala je i eseje, scenarije, drame, poeziju pa čak i kuharice. Knjiga poezije "Just Give Me a Cool Drink of Water 'Fore I Die" (1971.) nominirana je za Pulitzerovu nagradu. Okušala se u mnogim vidovima umjetnosti i obrazovanja, za što je primila brojna priznanja i nacionalne nagrade. Prijateljevala je s najutjecajnijim osoba svojeg doba, od Martina Luthera Kinga, do Opre i Baracka Obame te se i danas smatra uzorom mladima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –