Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nikola Greb

Snaga ljudskih vrlina : Potakni ono najbolje u sebi

  • Nakladnik: Planetopija
  • 01/2020.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574333
  • Cijena: 95.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Znatiželja, kreativnost, iskrenost, altruizam, entuzijazam, pravednost i poniznost, samo su neke od univerzalnih ljudskih vrlina. Upravo su vrline ono prema čemu procjenjujemo karakter osobe,  ali se u njima ogleda i karakter cjelokupnog društva. Pa iako često slušamo o sve većim socijalnim razlikama, porastu depresije i političkim krizama, a pesimistične nas prognoze nerijetko obeshrabruju i u nama rađaju beznađe i potištenost, valja se upitati je li baš sve tako crno?

Nikola Greb mladi je psiholog uvjeren da nismo bespomoćni pred ovim problemima i da svatko od nas svojim svakodnevnim odlukama utječe na svoju, ali i sudbinu drugih ljudi. Upravo je zato napisao praktičnu i vrlo korisnu knjigu "Snaga ljudskih vrlina", spretno povezujući znanstveno utvrđene činjenice s praktičnim savjetima, anegdotalne priče s introspekcijom te pitanjima za razmišljanje i preporučenim vježbama, navodeći nas da ne samo u teoriji, već i u praksi doista potaknemo ono nabolje u sebi.

Osim što ćemo tako osnažiti sebe i učiniti svoj život kvalitetnijim, potaknut ćemo i pozitivne promjene u neposrednoj okolini. Uz dovoljno sretnih pojedinaca koji njeguju univerzalne ljudske vrline i društvo će se promijeniti na bolje.

Iz recenzija:

Ako odvojite vrijeme i proučite fantastične spoznaje psihologijskih istraživanja navedenih u knjizi, kojima prethode inspirativne priče autora, i samo dio od toga provedete u praksu, možete promijeniti svoj život i životne ishode. - Matej Sakoman, mag. psych. konzultant i poslovni trener

Pred vama je vrlo posebna knjiga koja odskače od većine uradaka žanra tzv. popularne psihologije. Štivo koje ste primili u ruke tematizira ljudske vrline služeći se pristupom koji spretno povezuje i isprepliće znanstveno utvrđene nalaze i činjenice s praktičnim napucima tipičnima za popularno psihološki pristup (...) Autor je u svoj pogled na vrline ugradio ogromnu dozu entuzijazma, jedne od vrlina koju opisuje u knjizi. Cijeli je tekst prožet vrlo optimističnim i entuzijastičnim uvjerenjem kako ljudi imaju velik kapacitet za promjenu. Bez takvog uvjerenja knjiga vjerojatno ne bi ni bila napisana. Stoga tom entuzijazmu svakako treba zapljeskati i poželjeti da nas i same oplahne barem djelić tog pozitivnog uvjerenja. - prof. dr. sc. Goran Milas, znanstveni savjetnik i redoviti profesor u trajnom zvanju

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –