Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Loll Kirby Adelina Lirius

I ja mogu spasiti svijet

  • Nakladnik: Planetopija
  • Ilustracije: Adelina Lirius
  • 03/2020.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532574272
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Dovoljno razmišljam da želim pročitati ovu knjigu,
Dovoljno marim i zato slušam vijesti,
Dovoljno znam da pokrenem promjenu,
Imam dovoljno godina da spasim svijet.

"Kad čujete za klimatske promjene, vrlo biste lako mogli osjetiti strah. Normalno je da se osjećate bespomoćno i nesigurno jer ne znate što možete poduzeti, Ali vi imate pravo boriti se za svoju budućnost te imate moć i sami poduzeti korake", piše u uvodu slikovnice Anna Taylor, voditeljica udruge UK Student Climate Network.

U vrijeme klimatskih promjena, djeca diljem svijeta podižu svijest kako bi pokušala spasiti planet. Upoznajte dvanaest mladih aktivista iz različitih dijelova svijeta koji govore i poduzimaju mjere protiv klimatskih promjena. Saznajte kako su se odlučili nešto promijeniti, što točno rade i na koje prepreke nailaze.

Na kraju knjige su podaci i praktični savjeti koji potiču mlade čitatelje da i sami postanu aktivisti poduzimajući jednostavne, ali učinkovite korake kod kuće i u školi.

Budućnost Zemlje ovisi o svakome od nas!

Loll Kirby učiteljica je koja radi i živi u Bristolu. Inspirirana svojim učenicima, napisala je ovu knjigu za svakoga tko želi nešto promijeniti na bolje u svijetu oko sebe.

Adelina Lirius je švedska ilustratorica i dizajnerica. Osim što neumorno crta voli kreirati minijature od papira i gline i obožava životinje, posebno pse. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –