Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Beth Kempton

Wabi-sabi : Japanska mudrost prihvaćanja nestalne i nesavršene prirode svega

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Suzana Szabo
  • 03/2020.
  • 292 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574357
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Japanski koncept wabi-sabi pomaže nam da vidimo ljepotu u nesavršenom, cijenimo jednostavnost i prihvatimo prolaznost svega. Iako korijene ima u zenu i ceremoniji čaja, univerzalna mudrost wabi-sabija danas može postati antidot za naš hektični, konzumeristički svijet: potiče nas da usporimo, ponovno se povežemo s prirodom i budemo nježni prema sebi. Od usklađivanja s ritmovima godišnjih doba, do uređenja toplog doma, od redefiniranja neuspjeha do dostojanstvenog starenja, wabi-sabi nam pomaže da sve pojednostavnimo i usredotočimo se na ono što je zaista važno.

Beth Kempton, nagrađivana autorica i japanologinja daje nam jedinstveni uvid  u drevnu japansku mudrost, vodeći nas u potragu za novim načinima suočavanja sa životnim izazovima i smislom koji nadilazi materijalno.


Beth Kemptom je jedna od velikih autorica rođenih izvan Japana koja istinski razumije wabi-sabi. Preporučujem ovu knjigu svakome tko traži vrijeme i prostor u svom životu. - Daisuke Sanada, japanski arhitekt

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –